Страхотната седмица завърши с титла: Световната №45 е шампионка във Варшава!

от в 18:41 на 31.07.2022
Мартин Петков

Каролин Гарсия вече е част от женската тенис сцена повече от десетилетие, като в този период съумя да завоюва 8 WTA титли и да достигне върховото си класиране на световна номер 4 през 2018-а година, ала от този момент насам французойката изпитва сериозни затруднения с това да поддържа нивото си високо за продължителен период от време. Шампионката при тандемите от Ролан Гарос напомни за себе си през миналия месец, когато в навечерието на Уимбълдън се поздрави с трофей от силната надпревара в Бад Хомбург.

През тази седмица французойката реши да се включи на турнира във Варшава, към който интересът биваше прикован от първата ракета на света Ига Швьонтек, която се очакваше да спечели поредното отличие в кариерата си, при това пред родна публика, но Гарсия поднесе една от изненадите на сезона в четвъртфиналите, именно когато нанесе първо поражение на клей през годината за местната любимка. Впоследствие световната номер 45 продължи да надгражда с представянето си и намери място в мача за титлата, където я очакваше дебютантката на WTA финал Ана Богдан.

Сблъсъкът ни даде ясна представа за уменията на французойката, която при всеки удобен момент търсеше завършващ удар и не даваше нищо даром на противничката, като във втората фаза от двубоя наложи пълното си господство и закономерно триумфира с титлата в полската столица, явяваща се нейна девета в кариерата, след чист успех във финала с 6:4 6:1, дошъл за точно 80 минути на корта.

Световната номер 45 стартира ударно двубоя, като сведе шансовете на румънката до минимум и ознаменува силното си начало с пробив аванс. Скоро след това последва спад в представянето на сервис на двойковата шампионка от Ролан Гарос, която позволи да изгуби предимството си в резултата, но мигновено отговори подобаващо и с образцов гейм на ретур възстанови аванса си - 5:2. Дебютантката на подобна фаза в WTA надпревара продължи да се бори по всевъзможен начин и постигна целта си, след като не позволи на съперничката си да спечели откриващата част на собствено подаване, връщайки и втория си пробив пасив, ала Гарсия отново се оказа подготвена за подобен сценарий и реализира рибрейк, чрез който се доближи само на сет от трофея.

Втората част далеч не предложи същата интрига на корта в полската столица и минути след началото ѝ бившата номер 4 необезпокоявана взе пробив аванс. Французойката нямаше никакво намерение да се застоява дълго в мача и настъпи педала на газта, като оползтвори възможността си да удвои своята преднина, повеждайки със сет и 5:1. Гарсия застанала на сервис за победата не показа никакви признаци на нервност и с поредното си безупречно отиграване оползтвори шампионската си точка, за да се поздрави с титлата във Варшава.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотната седмица завърши с титла: Световната №45 е шампионка във Варшава! Мартин Петков
Теми:  
wta | ана богдан | варшава | каролин гарсия

Коментари





Следвайте ни в Facebook