Страхотно! Цветана Пиронкова шокира Мугуруса на US Open!

от в 19:29 на 03.09.2020
Димитър Беловски

Цветана Прионкова поднесе голяма изненада, като записа страхотна победа на US Open! Българката победи бившата №1 и настояща световна №16 Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:3! Това е втори мач за нашето момиче след малко повече от три години пауза, а по този начин Пиронкова затвърждава впечатлението, че е в невероятна форма.

Мачът започна по възможно най-лошия начин за Цвети – с пробив за Мугуруса, която е поставена под №10. Испанката затвърди лесно за 0:2 на 15, а в първите минути на корта беше в стихията си. При 2:4 Мугуруса стигна до три поредни точки за пробив. Цвети обаче показа невероятен характер и успя да спечели сервис гейма си намали до 3:4. Двете си размениха по гейм и резултата стана 4:5. Пиронкова като че ли се отпусна, влезе в двубоя и играеше все по-добре и все по-добре. Българката успя да върне пробива при 5:5 при втората си възможност! Цвети лесно спечели гейма си за 6:5, а Мугуруса сякаш изпадна в криза. Пловдивчанката реализира нов пробив при третата си възможност за 7:5 и спечели първата част. Това вбеси Мугуруса и тя счупи ракетата си на две.

Във втория сет и двете тенисистки печелиха лесно сервис геймовете си. Първият по-интересен момент бе в четвъртия гейм на сета, когато Пиронкова пропусна пет точки за пробив и Мугуруса изравни геймовете при 2:2. Малко след това Цвети проби за 5:3 след двойна грешка на испанката, а това беше достатъчно за българката да затвори мача в следващия гейм с ас.

Така в следващия кръг Цвети ще срещне Дона Векич, която победи Патрисия Мария Тиг след 6:2, 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотно! Цветана Пиронкова шокира Мугуруса на US Open! Димитър Беловски
Теми:  
us open | гарбине мугуруса | открито първенство на сащ | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook