Страхотно представяне за Мугуруса в Синсинати, Швьотек с поражение още на старта

от в 10:44 на 19.08.2021
Георги Евстатиев

Гарбине Мугуруса не остави никакви шансове на Каролин Гарсия на Мастърс турнира в Синсинати и я победи в два сета - 6:4 6:3. Испанката изнесе много силна продукция и дори за момент не остави под съмнение кой е господарят на корта. Срещата протече с интензивни дълги разигравания от основната линия, от които победител най-често излизаше световната №9. 

В хода на първия сет Гарбине сервираше отлично, доминираше в разиграванията и не допусна нито един брейкбол да се открие пред нейната съперничка. Един единствен пробив за 3:1 се оказа достатъчен за Мугуруса да спечели първата част.

Вторият сет се разви идентично по отношение на представянето на двете тенисистки. Испанката показа безкомпромисен тенис и с решителен пробив в седмия гейм окончателно прекърши Гарсия. Така на 1/8-финалите ще срещне чехкинята Барбора Крейчикова, която в предишния кръг отстрани Даяна Ястремска също в два сета.

В друг мач от програмата Ига Швьотек допусна поражение от световната №22 Онс Жабер с 6:3 6:3. Това е втора загуба за полякинята от тази съперничка този сезон след 1/8-финала на Уимбълдън. Тунизийката се представя отлично от началото на годината и вече има четири победи над представителки на топ 10. По време на мача сервисът на тунизийката беше впечатляващ, като тя не допусна нито един пробив. За сметка на това проби общо три пъти подаването на Швьотек и заслужено се поздрави с крайната победа. В следващата фаза обаче ѝ предстои ново тежко изпитание в лицето на чехкинята Петра Квитова, срещу която няма победа от два мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотно представяне за Мугуруса в Синсинати, Швьотек с поражение още на старта Георги Евстатиев
Теми:  
гарбине мугуруса | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook