"Студен душ" за Халеп в Доха, загуби добър аванс и финала срещу Мертенс

от в 19:22 на 16.02.2019
Калоян Пламенов

Белгийката Елизе Мертенс шокира неприятно Симона Халеп на финала в Доха и спечели трофея от надпреварата след 3:6, 6:4, 6:3 за 2 часа и 10 минути игра.

Това бе първа победа за белгийската тенисистка над бившата лидерка в световната ранглиста, след като преди това двете се бяха изправяли два пъти една срещу друга и Симона имаше на сметката си преди този мач две чисти победи и нито един загубен сет.

Тази загуба е поредният удар за румънката, която имаше проблеми с контузия и след това отпадна рано в Мелбърн и така сдаде първото си място. След този финал Симона си остава с 18 спечелени титли в тура, а пък Мертенс има вече 5 трофея.

Белгийката направи една от най-силните седмици в своята кариера и загуби два сета по пътя към трофея, като успя да се справи с Катерина Синякова, Кристина Плишкова, Кики Бертенс и Ангелик Кербер преди днешния финал.

В първия сет Халеп на два пъти имаше аванс от пробив, но в крайна сметка и в двата случая Елизе връщаше пробива. При 3:3 обаче румънката вдигна оборотите и след три поредни гейма на сметката си, два от които след пробиви, спечели сета. 

Вторият сет започна отлично за нея и тя поведе с 2:0 в геймовете след пробив, но Мертенс върна моментално пробива и в деветия гейм проби решително, а след това си спечели подаването, за да прати мача в трети и решителен сет.

В него двете си размениха по пробив до четвъртия гейм, а след това белгийката дръпна с два пробива аванс и така спечели мача и трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Студен душ" за Халеп в Доха, загуби добър аванс и финала срещу Мертенс Калоян Пламенов
Теми:  
елизе мертенс | симона халеп | тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook