Сълзите бяха заменени от усмивка: Зверев се завърна победоносно на кортовете на Ролан Гарос!

от в 17:11 на 30.05.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев изживя истински ужас на миналогодишния Ролан Гарос, след като скъса и трите странични връзки на десния си глезен по време на своя полуфинален двубой срещу Рафаел Надал. Това изкара германецът от кортовете за повече от половин година, а процесът на завръщане определено преминава доста по-тежко от очакваното за бившия номер две, който продължава да не намира най-добрия си тенис и често допуска крайно изненадващи поражения.

Днес обаче Саша се завърна победоносно на мястото, където изживя най-тежката контузия в своята кариера, а сълзите бяха заменени от усмивка, след като той се наложи със 7:6(6) 7:6(0) 6:1 над Лойд Харис, който по негово подобие беше контузен през почти целия минал сезон и в момента се намира на незавидната 292-ра позиция в класацията на ATP. По този начин 22-ият поставен си гарантира място във втория кръг на състезанието, където го очаква сблъсък със словака Алекс Молчан(световен номер 86).

Зверев беше притиснат сериозно до стената през първата част, тъй като Харис печелеше близо 90 процента от точките си при вкаран първи сервис и задържаше с лекота своите подавания, докато това изобщо не важеше за германеца, който редовно се затрудняваше на собствен начален удар и дори трябваше да отразява два сетбола в 12-ия гейм, само че удържа на напрежението и впоследствие се върна от мини брейк пасив, за да измъкне първата част.

Вторият сет се разви до голяма степен идентично, защото световният номер 292 отново разполагаше с две точки за спечелването на частта, ала допусна елементарни непредизвикани грешки и веднага след това олимпийският шампион от Токио реализира дебютен пробив в мача, за да се откъсне напред с 6:5. Противно на всякаква логика, то южноафриканецът отговори с рибрейк на нула, но не взе нито точка в последвалия тайбрек и това го съкруши напълно, тъй като оттам насетне Саша му отпусна само още един гейм и заслужено продължи напред в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сълзите бяха заменени от усмивка: Зверев се завърна победоносно на кортовете на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook