Съотборникът на Надал - Марк Лопес е заподозрян за уреждане на мачове

от в 14:30 на 14.03.2019
Георги Христов

Испанският тенисист Марк Лопес е разследван за уреждане на свои мачове, разкри El Confidencial. Според източника на изданието Лопес е участвал в две договорени срещи на турнири от сериите "Чалънджър" през 2008 година. Затова е свидетелствал неговия партньор на двойки тогава Марк Форнел-Местрес, който дори е арестуван.

Испанската полиция е засякла телефонни разговори на Местерс, който разказва за участието на Лопес в договорените мачове и специално за турнир в Тарагон. В този случай са им били предложени по 2000 евро на човек. Марк първоначално не е бил съгласен, но след това е склонил.

Лопес и Местерс са загубили и мач срещу Душан Карол и Даниел Кьолерер в Испания. Както е известно впоследствие австриецът Кьолерер бе отстранен доживотно от тениса заради тези корупционни практики.

През ноември 2018 Форнел-Местерс е арестуван и обвинен, че е част от престъпна група, която се занимава с подобна дейност. Смята се, че "арменската мафия" също е обвързана във вербуването на тенисисти по тази схема. Главният й лидер Армен Мелкум е предвождал това крило и е давал между 1000 и 5000 евро на състезателите.

От своя страна Марк Лопес е олимпийски шампион в тандем с Рафаел Надал. Те спечелиха надпреварата при двойките на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той си е партнирал още с Фелисиано Лопес и Марсел Гранойерс като има 14 титли в тези надпревари. С Лопес печели "Ролан Гарос", а има и финал на US Open. Достигал е до №3 в ранглистата при двойките.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съотборникът на Надал - Марк Лопес е заподозрян за уреждане на мачове Георги Христов
Теми:  
букмейкъри | залози | корупция | марк лопес | рафаел надал | скандали | тенис | тенис залози

Коментари





Следвайте ни в Facebook