Съперничката на Томова за АО загуби само 2 гейма на финала в Аделаида и ще влезе в топ 10

от в 10:42 на 14.01.2023
Калоян Соколов

Белинда Бенчич винаги е била като една своеобразна бомба със закъснител в WTA Тура и често избухва, когато най-малко очакваш. Швейцарката беше напуснала световния топ 50 преди няколко сезона и изглеждаше, че няма да може да оползотвори огромния си потенциал, но тогава дойде златния олимпийски медал в Токио и оттам насетне 25-годишната тенисистка непрекъснато бележи прогрес в собствената си игра, като през 2022-ра завюва дебютната си титла на клей и победи самата Серина Уилямс.

Изглежда обаче, че новият тенис сезон ще бъде още по-успешен за Бенчич, която през настоящата седмица не загуби нито сет в Аделаида и надигра имена като Гарбинье Мугуруса, Каролин Гарсия и Дария Касаткина, за да завоюва първата си титла на австралийска земя.

Във финала световната номер 13 опустоши Касаткина с 6:0 6:2 за малко над час прекарано време на корта и от понеделник ще се завърне сред първите десет в ранглистата. Припомняме ви, че швейцарката ще открие участието си на Аустрелиън Оупън с мач срещу нашата първа ракета при дамите - Виктория Томова.

Откриващият сет се превърна в същинска наказателна акция на Бенчич, която реализираше уинър след уинър и нямаше никакъв проблем да се справи с високо повдигнатите топки от страна на своята опонентка. Всъщност Касаткина не можа в нито един гейм дори да стигне до равенство и частта беше спечелена за само 25 минути от олимпийската шампионка.

Серията на Белинда достигна до осем поредни спечелени гейма, ала рускинята най-после съумя да се разпише в резултата и намали изоставането си на 1:2. Радостта на Касаткина обаче продължи прекалено кратко, защото нейната съперничка беше невъзможна за спиране в днешния ден и бързо резултатът набъбна до 5:1 в полза на 13-тата ракета на света и съвсем скоро титлата беше в ръцете на Белинда Бенчич!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съперничката на Томова за АО загуби само 2 гейма на финала в Аделаида и ще влезе в топ 10 Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аделаида | белинда бенчич | дария касаткина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook