Сърбия е първият финалист на ATP Cup след изключиелен двубой

от в 07:17 на 11.01.2020
Димитър Беловски

Отборът на Сърбия се класира за финала на отборната надпревара ATP Cup, побеждавайки Русия в първите два мача.

В първият мач за деня Душан Лайович успя да изненада Карен Хачанов и го победи след 7:5, 7:6(1). В първият сет бе достатъчен само един пробив, който бе постигнат от сърбина в дванайсетия гейм за 7:5 като реализира пробива още при първата си възможност. Във вторият сет пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек, в който 34-я в световната ранглиста сърбин беше безапелационен и спечели лесно след 7:1 точки.

В мачът на първите ракети Джокович постигна трудна победа над Данил Медведев с 6:1, 5:7, 6:4, с което донесе втора точка за отбора на сърбите, а с това и окончателната победа. Джокович бе безпогрешен в първия сет и го спечели с 6:1, правейки два побива. Вторият сет също започна с пробив за ракета №2 в света. Притиснат в ъгъла, Медведев проби Джокович за 1:1 след дълъг гейм при третата си възможност в гейма. Руснакът постигна още един пробив за 1:3, който Джокович върна за 3:4 и се стигна до равенство при 4:4. В крайна сметка обаче Медведев проби отново за 5:7 и спечели сета при първата си възможност. В третият сет сърбинът постигна пробив в петия гейм за 3:2. Сервирайки за мача при 5:4 на Джокович му се наложи да отрази три точки за пробив и при втория си мачбол триумфира след 6:4.

В този случай мачът на двойки няма значение, в който предварително бяха заявени Джокович/Троицки срещу Хачанов/Медведев, които могат да бъдат заменени в последния момент

Не преди 9:30 на корта трябва да излязат отборите на Австралия и Испания в спор за място на финала.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия е първият финалист на ATP Cup след изключиелен двубой Димитър Беловски
Теми:  
atp cup | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook