Джокович-старши: Надявам се Федерер да играе още 5 години, за да бъде побеждаван от Новак

от в 17:30 на 30.03.2021
Мирела Николова

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, многократно е показвал, че не се страхува да изразява публично мнението си, независимо по чий адрес е изказването му, нито как ще бъде прието то от обществото. Наскоро Джокович-старши гостува в предаването "Dnevni red", излъчвано по сръбската телевизия B92, където коментира инцидента по време на Откритото първенство на САЩ през миналата година, големите рекорди в тениса, както и предстоящия АТР турнир в Белград.

"Случилото се на US Open беше случайност. Не подкрепям дисквалификацията, тъй като същото се е случвало на Федерер, на Надал, но никой от тях не е бил лишен от по-нататъшно участие в надпреварата. Това ясно показва, че организаторите не само че нямат уважение към най-добрия тенисист в света, а дори точно обратното."

"В последните 15 години след всяка своя загуба Новак поздравява опонента си, но въпреки това Федерер е печелил наградата за спортсменство 15 пъти, а синът ми - нито веднъж. Надявам се Роджър да играе още поне 5-6 години, за да може Ноле да увеличи преднината си в преките им сблъсъци. Двамата винаги са показвали спортсменство един към друг, но е факт, че не можеш да бъдеш приятел с човек, с когото се състезаваш за пари, титли и водачество в ранглистата."

Сърджан беше запитан и за турнира в Белград, който е от категория АТР 250 и предстои да се проведе между 19 и 25 април за първи път след 7-годишна пауза, като до този момент сред заявилите участие са Новак Джокович, Доминик Тийм, Матео Беретини, Гаел Монфис и други. 

"Разбира се, че Новак ще играе в Сърбия. Семеен турнир, който се провежда в неговия роден град, ще бъде невероятно. Той е изключително горд от това и ще участва с най-голямо удоволствие. Освен него ще дойдат и други топ тенисисти, които приеха да вземат участие, защото истински уважават Ноле като човек."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович-старши: Надявам се Федерер да играе още 5 години, за да бъде побеждаван от Новак Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | роджър федерер | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook