Сърджан Джокович: Все още не е известно дали Новак ще играе в Австралия

от в 15:09 на 22.12.2021
Диана Андреева

Броени дни ни делят от началото на сезон 2022 в професионалния тенис. Още в първите дни от новата календарна година ще видим в игра голяма част от елита на ATP, защото още на първи януари стартира отболната надпревара ATP Cup, в която ще се включат отборите на Сърбия, Русия, Италия и още 13 страни, но за съжаление България не е сред тях.

Преди списъкът с отбори на ATP Cup да бе обявен, феновете на спорта смятаха, че Новак Джокович ще пропусне австралийското турне, тъй като в страната се изисква ваксина против COVID-19. Но името на световния номер едно фигурира сред участниците на събитието в Сидни, което и даде надежда на неговите почитатели, че Ноле ще се включи в първия за сезона турнир от Големия шлем - Australian Open.

Бащата на Джокович обаче по-рано днес предизвика за пореден път вълна от коментари в социалните мрежи, след като в интервю заяви, че все още няма ясно решение от страна на Тенис Австралия дали световният номер едно ще бъде допуспат в държавата. Ето какво точно заяви Сърджан Джокович:

"Тенин Австралия трябва да решат дали ще допуснат Новак, или не. Ако решат да не го направят, трябра да го обявят публично. Синът ми е спечелил девет пъти Australian Open. Винаги с нетърпение участва в австарийлските надпревари и в момента отново е така. Той иска да бъде там, но въпросът е дали ще му бъде позволено да пътува. Новак ще направи това, което смята за най-правилно от здравословна гледна точка. Никой не може да наложи мнението си или конкретни изисквания върху него." - завърши Сърджан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърджан Джокович: Все още не е известно дали Новак ще играе в Австралия Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook