Със сълзи на очи: Жабер се отказа след само 3 гейма и прати Швьонтек на финал в Щутгарт

от в 17:54 на 22.04.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек и Онс Жабер са две от тенисистките, които демонстрират най-сериозно постоянство в изявите си през последната година, поради което полуфиналният двубой между двете в Щутгарт бе и един от най-очакваните сблъсъци в надпреварата досега. За съжаление обаче, се наложи срещата да бъде прекратена след едва три изиграни гейма, тъй като тунизийката получи контузия в крака още след първия гейм.

Тя незабавно се възползва от правото си на медицински таймаут, но изглежда, това не е успяло да помогне болката да отшуми, тъй като съвсем скоро Жабер взе решение да преустанови срещата при резултат 3:0 в полза на полякинята.

"По време на третата точка... не знам какво се случи", започна със сълзи на очи световната №4. "Изпитвах огромно вълнение да се изправя срещу Ига днес, тъй като двубоите помежду ни винаги са забавни. Пожелавам й всичко най-добро във финала. Виждам, че трибуните са пълни, за което ви благодаря. Съжалявам, наистина се опитах да продължа, но срещу Ига никога не е лесно", сподели още двукратната финалистка в турнирите от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Със сълзи на очи: Жабер се отказа след само 3 гейма и прати Швьонтек на финал в Щутгарт Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | контузия | Обзори | онс жабер | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook