Световната №1 бе разгромена: Пегула шокира Швьонтек и изведе САЩ напред срещу Полша

от в 05:46 на 06.01.2023
Калоян Соколов

Дебютното издание на United Cup върви към своя край, като днес трябваше да видим първата сесия от полуфиналния сблъсък между САЩ и Полша. Наглед американците можеха да бъдат считани за фаворити, тъй като притежават по-балансираната от двете селекции, но поляците разполагаха с двете си големи звезди, а именно Ига Швьонтек и Хуберт Хуркач, което правеше нещата напълно непредсказуеми.

Първата среща от съревнованието между двете страни пък трябваше да противопостави Швьонтек на Джесика Пегула, като определено мачът имаше по-голяма тежест за Полша, защото евентуално поражение на световната номер едно щеше до голяма степен да лиши европейците от шанс за продължаване към финала.

За съжаление на полския тим, то действително първата ракета на света беше надиграна, след като Пегула изнесе едно от най-силните представяния в своята кариера, за да се наложи с разгромното 6:2 6:2 и по този начин да прекъсне серията си от четири последователни поражения срещу Швьонтек.

Така Франсис Тиафо ще има комфорта след малко да излезе на корта в ролята на водач в резултата и почти сигурно ще осигури аванс от 2:0 победи за САЩ, защото му предстои да се изправи срещу 245-тия в подреждането на ATP - Каспър Жук.

Двете тенисистки започнаха неубедително и си размениха по един бърз пробив, само че впоследствие световната номер три намери оптималния си ритъм на игра и почти не можеше да сбърка топка. Швьонтек се опитваше да ускорява темпото при всяка една възможност, ала американката винаги я принуждаваше да изиграе поне още един удар и грешките от ракетата на полякинята се множаха, което вкара нейната съперничка в серия от четири поредни спечелени гейма и скоро откриващата част вече беше история.

Доминацията на Пегула продължи с пълни сили във втория сет, където тя поведе с ранен пробив и не даде на трикратната шампионка от Шлема дори да си помисли за изравняване в резултата, дублирайки своя аванс и оттам насетне нямаше връщане назад за най-добрата тенисистка на планетата, която инкасира първата си загуба през новия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №1 бе разгромена: Пегула шокира Швьонтек и изведе САЩ напред срещу Полша Калоян Соколов
Теми:  
united cup | джесика пегула | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook