Световната №1 отказа участие на финалния турнир на WTA

от в 13:18 на 18.10.2018
Таня Стефанова

Световната №1 Симона Халеп отказа участие в започващия в неделя заключителен турнир на WTA в Сингапур заради здравословни проблеми.

Халеп ще бъде заменена за надпреварата на осемте най-добри през сезона от Кики Бертенс, която ще стане първата холандка в последното за сезона състезание след Бренда Шулц-МакКарти през 1997 година.

Румънката, шампионка на "Ролан Гарос" и финалистка на Откритото първенство на Австралия през този година, получи болки в гърба на тренировка в края на септември преди турнира в Ухан, а впоследствие беше диагностицирана с дискова херния. Тя се надяваше да се възстанови и дори беше заявила участие на турнира в Москва през тази седмица, но заради болките отказа и него.

"Със сигурност не беше лесно решение. Винаги е трудно да се откажеш от голям турнир. Мисля, че това се случва за първи път в кариерата ми. Трудно е, но смятам, че това е най-добре за мен и за моето здраве. Гърбът ми не е добре. Чувствам болки. Не съм тренирала от четири седмици и не съм готова да се състезавам на най-високо ниво", заяви 27-годишната румънка.

"Нуждая се от 3-4 седмици, в които ще правя специални упражнения, ще почивам и мисля, че нещата ще се оправят. Имам достатъчно време да се излекувам напълно до началото на предсезонната подготовка за следващата година", допълни тя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №1 отказа участие на финалния турнир на WTA Таня Стефанова
Теми:  
wta финали | симона халеп | тенис | тенис турнир в сингапур

Коментари





Следвайте ни в Facebook