Пореден провал: Бивша шампионка от Ролан Гарос е аут още на старта в Синсинати

от в 21:16 на 15.08.2022
Мартин Петков

Барбора Крейчикова само допреди година беше актуална шампионка от Ролан Гарос и заемаше позицията на втора ракета на света. През този тенис сезон обаче чехкинята се представя далеч по-слабо къде заради контузии, къде не, поради което постепенно прави отстъпление в световната ранглиста, а това несъмнено е повлияно от разочароващите ѝ резултати. През днешния ден Крейчикова откри участието си на WTA-1000 турнира в Синсинати срещу световната номер 20 Вероника Кудерметова, но отново не впечатли и отстъпи за малко над час на корта - 3:6 3:6. Същевременно рускинята с този си успех навярно си гарантира сблъсък срещу шампионката от вчерашния ден в Торонто - Симона Халеп, която на старта ще срещне Каролина Мухова.

Кудерметова още в началните минути на двубоя взе превес при разиграванията от основната линия и не даваше никакви шансове на бившата номер 2, с което си заслужи аванс от два пробива и 5:1. Чехкинята направи опит да се завърне в резултата и навакса единия си брейк пасив, но рускинята остана все така безпощадна на ретур и записа дебютния сет срещу името си.

Втората част имаше аналогично развитие, след като отново станахме свидетели на пълно господство от страна на световната номер 20, която в даден момент спечели 16 от общо разиграни 18 точки, което ѝ донесе комфортно предимство от два пробива при сет и 5:1. Крейчикова отново опита да се бори в крайния етап на сета, ала подобно на по-рано силите ѝ стигнаха само, за да редуцира от части пасива си, преди Кудерметова да затвори срещата на собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден провал: Бивша шампионка от Ролан Гарос е аут още на старта в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | барбора крейчикова | вероника кудерметова | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook