Световната №37 спря устрема на Радукану и елиминира трета шампионка от Шлема!

от в 23:24 на 03.05.2022
Мирела Николова

Световната №37 Анхелина Калинина не спира да впечатлява с изявите си на WTA 1000 надпреварата в Мадрид и след като в предходните си два мача елиминира последователно Слоун Стивънс и Гарбине Мугуруса, днес нейна жертва стана и още една шампионка от Шлема в лицето на Ема Радукану. Украинката превъзхождаше своята съперничка в големи периоди от двубоя и заслужено надделя с 6:2 2:6 6:4, за да намери място на четвъртфиналите, където я очаква сблъсък с Жил Тайхман.

Калинина навлезе ударно в срещата, реализирайки пробив на нула още в дебютното подаване на тийнейджърката след няколко отлични ретура от своя страна. Тя поддържаше изключително висока успеваемост на начален удар и рядко отпускаше дори точка на противничката си в своите подавания, което ѝ помагаше безпроблемно да опази преднината си. В края на сета Радукану отново допусна спад в представянето си, от което непоставената състезателка не се поколеба да се възползва, за да си подсигури предимство в отделните части.

С началото на втория сет обаче британката значително стабилизира играта си и вече все по-рядко можеше да видим неточности от нейната ракета, което незабавно оказа своето отражение и върху резултата. Двете си размениха по един пробив преди първата почивка в частта, ала от там насетне Радукану пое изцяло контрола върху случващото се и спечели 4 от следващите 5 гейма, като така вкара мача в трети решителен сет.

В него първоначално преимуществото бе изцяло на страната на Калинина, която атакуваше всеки по-плитък удар на своята противничка и така се сдоби с аванс от пробив. Тя получи два шанса да дублира преднината си и да поведе с 4:1, ала тогава 19-годишната тенисистка разгърна потенциала си и пласира серия от впечатляващи удари, с което остана близо до опонентката си в резултата. Вдъхновена от миниобрата, който сътвори, Ема пренесе устрема си и при посрещане, за да може да върне брейка в ответното подаване на Калинина и впоследствие да обърне резултата в своя полза - 4:3. Последваха обаче три гейма, в които световната №37 бе тази, която владееше контрола в разиграванията, благодарение на което осъществи късен пробив, гарантирал ѝ участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №37 спря устрема на Радукану и елиминира трета шампионка от Шлема! Мирела Николова
Теми:  
wta | анхелина калинина | ема радукану | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook