Световната №5 избегна изненадата срещу местна представителка и е 1/8-финалистка в Ню Йорк

от в 19:57 на 02.09.2022
Мирела Николова

Онс Жабер не направи най-добрата си подготовка за настоящия US Open, след като записа 3 поражения в общо 5 срещи по време на американското си турне. В Ню Йорк обаче тунизийката успя да вдигне нивото си и през днешния ден намери място в осминафиналната фаза на надпреварата след обрат над местната представителка Шелби Роджърс. Световната №5 не впечатли в откриващата част и изостана със сет, но впоследствие стабилизира представянето си и спечели следващите две части, за да се поздрави с крайната победа след 4:6 6:4 6:3. В битка за място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу 18-ата поставена в схемата Вероника Кудерметова.

В началото на срещата нивото на тениса не бе никак високо, за което свидетелстваше фактът, че общият брой на непредизвиканите грешки от страна на двете състезателки бе двойно по-голям от този на печелившите удари. Това ни направи свидетели на четири пробива в първите шест гейма от двубоя, но впоследствие Роджърс успя да стабилизира нивото си и възползвайки се от поредната порция неточности на съперничката, осъществи пробив в десетия гейм, за да си подпечата успеха в откриващия сет.

Във втората част американката продължи да бъде по-настоятелната от двете състезателки, което често предизвикваше пропуски от ракетата на световната №5. С течение на времето обаче тунизийката започна да се приспособява към острите удари на местната представителка, което ѝ помогна да осъществи пробив за 5:4, с който предреши изиграването на трета част.

Устремът в играта на фаворитката се пренесе и във финалния сет, където тя постави ударно начало, спечелвайки първите четири гейма благодарение на множеството си сечени удари, които убиваха ритъма на съперничката и позволяваха на Жабер да поема контрол в разиграванията. Въпреки че пропусна пет мачбола в седмия гейм, а впоследствие допусна и връщане на един от пробивите, тунизийката не изпусна инициативата и съвсем скоро реализира още един пробив, с който окончателно сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №5 избегна изненадата срещу местна представителка и е 1/8-финалистка в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook