Мечтаната седмица продължава: Световната №66 е първата 1/4-финалистка на Уимбълдън!

от в 15:06 на 03.07.2022
Мирела Николова

Мари Бузкова не бе достигала отвъд втория кръг на турнир от Големия шлем при всичките си 13 участия, но това се промени през настоящата седмица, когато младата чехкиня успя да разгърне потенциала си и да промени негативната си статистика. Днес тя се превърна в първата четвъртфиналистка в тазгодишното издание на Уимбълдън, след като постигна двусетов успех над Каролин Гарсия, прекъсвайки серията ѝ от 8 поредни победи и затваряйки мача за крайното 7:5 6:2. В дебютния си четвъртфинал тя предстои да се изправи срещу най-високопоставената останала тенисистка в схемата - Онс Жабер.

23-годишната чехкиня навлезе уверено в срещата, спечелвайки още дебютното подаване на своята опонентка. Впоследствие тя показваше стабилно ниво на игра от основната линия, но допусна момент на колебание в осмия гейм, което позволи на Гарсия да възстанови равенството - 4:4. Бързо след това Бузкова успя да си върне ритъма от началните минути и преминавайки често в контраатака, достигна до нов пробив, който бе решителен за изхода на сета в нейна полза.

Солидната ѝ игра се пренесе и във втората част, където непрекъснато поставяше под напрежение противниковото подаване. Тя бе свела непредизвиканите си неточности до абсолютния минимум, което предизвикваше Гарсия да търси бързата развръзка в разиграванията. Ударите на французойката обаче често не намираха очертанията на корта и така се стигна до пет поредни гейма в актива на световната №66, която след 83 минути можеше да ликува с успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтаната седмица продължава: Световната №66 е първата 1/4-финалистка на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | каролин гарсия | мари бузкова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook