Световната номер едно Ашли Барти пропуска остатъка от сезон 2021!

от в 13:35 на 23.10.2021
Диана Андреева

Ашли Барти със сигурност е доволна от начина, по който сезон 2021 се разви за нея. Австралийката спечели своята втора титла от Големия шлем и нито за ден не напусна позицията на световна номер едно. Тя спечели също така турнирите в Маями, Синсинати и Щутгарт, а на моменти опонентките й я намираха за наистина непобедима. Но твърде натовареният график явно е изтощил шампионката от Уимбълдън, защото тя съобщи преди броени часове, че слага предсрочно край на годината и ще пропусне заключителните надпревари от календара. 

От известно време Барти е обратно в родината си и вече се подготвя усилено за началото на 2022 и по конкретно за австрийското лято. Новината за оттеглянето на Ашли бе съобщена от журналиста Крейг Гейбриъл в Twitter, а ето какво точно написа той:

"Официално: Ашли Барти няма да играе през остатъка от сезон 2021. Измина една огромна година за нея, в която върхът бе титлата от Уимбълдън. В същото време обаче ѝ бе много трудно да е далеч от дома в продължение на осем месеца. Тя няма да участва нито на Billie Jean King Cup, нито на Финалите на WTA в Гуадалахара. Барти споделя, че стресът, причинен от карантината в Куинсленд, е бил сред факторите за решението ѝ."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер едно Ашли Барти пропуска остатъка от сезон 2021! Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Австралия | ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook