Световната номер едно в акция: Швьонтек сломи местна представителка и е на 1/8-финал!

от в 05:24 на 04.09.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек изпитваше сериозно затруднение при смяната на настилката и разочароващо отпадна още при втория си мач на WTA 1000 надпреварите в Торонто и Синсинати. Световната номер едно обаче показва огромно подобрение в представянето си от началото на US Open, като до момента се справи със съпротивата на шампионката от 2017-та Слоун Стивънс, за да може след известни проблеми и близо два часа на корта да надделее над нова домакинска представителка в лицето на Лорън Дейвис - 6:3 6:4. По този начин полякинята намира място във втората седмица на Откритото първенство на САЩ за втора поредна година и там я очаква да срещне германката Жуле Наймейер.

Началото далеч не измина без усложнения за топ поставената, която трябваше да отразява брейкбол в дебютното си подаване, но скоропостижно преодоля неблагоприятната ситуация и на свой ред се поздрави с пробив аванс за 3:0. С това си действие Ига съумя да сломи мотивираната американка, като многократно я караше да греши при размените от дъното на корта, след като демонстрираше различните техники, които владее, и дори пропилявайки пет шанса да удвои предимството си, то световната номер едно необезпокоявана записа откриващия сет срещу името си.

Втората част стартира с брейкбол пред полякинята, която лековато го профука и това повлия вдъхновяващо на Дейвис, за да видим съвсем различен облик в представянето на 105-тата в света и тя оползтвори възможността си за пробив, като дори беше близо до втори такъв - 3:1. Швьонтек за пореден път в сблъсъка пропусна редица точки за спечелване на подаването на съперничката и изостанала в резултата с 1:4 покачи равнището си до неузнаваемост, което се оказа твърде висока топка за по-нискоранкираната ѝ противничка и тя осъществи фамозен обрат, след като наниза пет поредни гейма на сметката си, за да затвори срещата в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер едно в акция: Швьонтек сломи местна представителка и е на 1/8-финал! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | ига швьонтек | лорън дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook