Световният №104 изненада Гофен и го изхвърли от турнира в Маями още в първия му мач!

от в 20:14 на 26.03.2021
Мирела Николова

Световният №104 Джеймс Дъкуърт поднесе изненадата на турнира до този момент, след като елиминира осмия поставен Давид Гофен. Австралиецът се наложи с категоричното 6:3 6:1 над бившия представител на топ 10 за по-малко от час и половина престой на корта, за се класира за третия кръг, където ще спори с победителя от мача между Александър Бублик и Ласло Джере.

Дъкуърт стартира срещата убедително и благодарение на агресивните си ретури и стабилната игра от основната линия набързо си спечели комфортен аванс от 4:1 гейма. От своя страна, Гофен така и не успяваше да намери пробойни в играта на австралиеца, който безпроблемно печелеше подаванията си до края на сета, за да поведе в отделните части.

Доминацията на 104-тия в света продължи и във втория сет, като сюблимният момент дойде в третия гейм, когато белгиецът бе притиснат максимално в своето подаване и след множество неточности от ракетата си предаде гейма. Оттам насетне Дъкуърт пое изцяло контрола върху двубоя, а съпротивителните сили на Гофен бяха на привършване. Пропуските от страна на фаворита в мача валяха един след друг и той инкасира още 2 пробива, вторият от които означаваше и край на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №104 изненада Гофен и го изхвърли от турнира в Маями още в първия му мач! Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook