Световният №249 изненада Шаповалов и го изхвърли още на старта в Гщаад

от в 20:34 на 22.07.2021
Диана Андреева

Вит Коприва едва ли е добре познат на тенис света, но със сигурност привлече сериозно внимание към себе си след като неочаквано надигра топ поставения в Гщаад Денис Шаповалов. Чехът загуби първия сет, но без никакви колебания реализира обрат с 2:6 6:3 6:2 и се поздрави с крайната победа. 

Коприва продължава уверено напред към 1/4-финалната фаза на надпреварата, състояща се на червени кортове, а с това той си гарантира нов личен рекорд в световната ранглиста от следващата седмица. В спор за място сред последните четирима в турнира Вит ще срещне Микаел Имер, който подобно на него дебютира в този кръг на ATP събитие.

Шаповалов за пореден път показа, че когато е в позицията на топ поставен, напрежението оказва сериозно влияние върху представянето му. Както в София, така и в Ещорил, Денис отстъпи още в откриващия си мач, а днес, макар и да имаше преднина от сет, той отново не се справи. Канадеца взе решение да пропусне Олимпийските игри в Токио, за да може да вземе участие в няколко други ATP събития по това време, но едва ли в момента това му решение изглежда правилно, на фона на случилото се в Швейцария.

Мачът започна отлично за Шаповалов, който уверено печелеше гейм след гейм. Канадецът почти не допускаше грешки от основна линия, но и далеч не играеше пасивно - Денис атакуваше винаги, когато имаше тази възможност и така без никакви колебания изпрати първия сет на сметката си.

След почивката обаче Шаповалов напомни за несигурната игра, която показваше по-рано през сезона на клей. Канадецът изцяло загуби своя ритъм и предаде инициативата в мача на своя противник, а от там насетне темпото бе диктувано именно от чеха. Коприва не само, че възвърна паритета в отделните части, но безпроблемно спечели и третия сет, с което се поздрави с най-голямата победа в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №249 изненада Шаповалов и го изхвърли още на старта в Гщаад Диана Андреева
Теми:  
денис шаповалов | тенис турнир в гщаад

Коментари





Следвайте ни в Facebook