Световният номер 107 изненада Нишикори и ще играе на дебютен финал в Тура

от в 08:35 на 08.08.2021
Владислав Риждов

Любимецът на феновете във Вашингтон - Макензи МакДоналд, продължава да прави една от най-добрите седмици в своята кариера. 107-ят в ранглистата поднесе изненадата във вчерашния ден и елиминира Кей Нишикори с резултат 6:4 3:6 7:5, за да се класира за първия си финал в Тура.

В откриващата част и двамата достигнаха до шансове за брейк. МакДоналд пръв открадна сервиса на японеца, но Нишикори бързо върна паритета. След това обаче световният номер 67 отново показа известни колебания, а американецът се възползва отлично от ситуацията. МакДоналд реализира нов провиб, който задържа до края и така се доближи на крачка от успеха.

Вторият сет бе изпълнен с обрати, като и двамата изпитваха несигурност, когато трябваше да затвърдят аванса си. В крайна сметка по-голямата настойчивост и класа на Нишикори в определени ситуации дадоха резултат и така той се върна в битката за място на финала, изравнявайки общия резултат.

В решителната част двамата подобриха показателите си при начален удар и нито един не загуби сервиса си. По всичко изглеждаше, че тайбрек ще реши победителя в срещата, но МакДоналд успя с агресивна игра да обърне гейма на Нишикори в своя полза и да се поздрави за първия финал на ниво ATP в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер 107 изненада Нишикори и ще играе на дебютен финал в Тура Владислав Риждов
Теми:  
кей нишикори | макензи макдоналд | обзор | тенис турнир във вашингтон

Коментари





Следвайте ни в Facebook