Световният номер 139 затрудни сериозно Буста, но все пак Испания взе аванс срещу Чили

от в 03:15 на 01.01.2023
Мартин Петков

Тенис сезонът вече е в ход и може да се насладим на битките в отборната надпревара ATP Cup, която беше открита от сблъсъка между Испания и Чили. Двете страни дадоха старт на срещата помежду си с двубой между вторите ракети, който се оказа изненадващо драматичен и изненадата не беше далеч от нейното осъществяване, само че Пабло Кареньо Буста показа завидна психическа устойчивост в решителните моменти и надви Алехандро Табило с 6:4 7:6(4). Така Роберто Баутиста Агут би могъл да даде успешен старт на своите сънародници в предварителната фаза на турнира, ако се справи със съпротивата на Кристиан Гарин.

Срещата на ,,Кен Разуел Арена" започна обратно на очакванията със силен старт от страна на Табило, който взе ранен превес. С продължителността на двубоя, Кареньо Буста се съвзе, ударите му вече намираха очертанията на корта все по-често, което съответно доведе до нервност в действията на чилиеца. Именно това неспокойствие по-късно даде своето отражение и в резултата, след като втората ракета на Испания измъкна сета.

Втората част извади на показ най-доброто от левичаря, играещ изключително агресивно, с което съумяваше да завършва атаките си с излизания към мрежата или мощни форхенди пласирани в близост до линиите.

Всичко вървеше в полза на Табило и той закономерно достигна до сетбол, но нервите му отново не издържаха, а Буста веднага се възползва от събитията на корта и изравни геймовете. В крайна сметка се стигна до закомомерен тайбрек, където станахме свидетели на страхотни разигравания, както и на редица обрати, ала опитът все пак си каза думата, за да може бронзовият медалист от Олимпийските игри в Токио да затвори мача в последователни части.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер 139 затрудни сериозно Буста, но все пак Испания взе аванс срещу Чили Мартин Петков
Теми:  
atp | atp cup | алехандро табило | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook