Световният номер 143 се наложи над Хуркач; Карацев бе спрян от Шарди

от в 12:32 на 27.07.2021
Калоян Соколов

Лиам Броуди бе последният тенисист попаднал директно в основната схема на Олимпийския турнир, но напълно доказа, че има своето място място на подобен форум и записа най-престижната победа в кариерата си, надигравайки полуфиналиста от Уимбълдън Хуберт Хуркач със 7:5 3:6 6:3 и така се класира за третия кръг в Токио.

Поставеният под номер 7 наглед напълно контролираше събитията в началото на срещата и резонно се откъсна напред с 4:1 гейма, само че изведнъж заигра прекалено пасивно, което позволи на британецът да навлезе вътре в пределите на корта и сетът отиде в неговия актив. Реакцията на фаворита беше светкавична, като повиши нивото си на начален удар и често излизаше към мрежата, където беше безкомпромисен и паритетът в резултата не закъсня.

В третата част нещата придобиха катастрофален развой за поляка, защото световният номер 143 завършваше с лекота всяка една по-плитка топка и дори имаше шанс да поведе с два пробива. Хуркач все пак се опази от подобен развой, ала не съумя да навакса пасива си и сензацията бе факт.

Сега за Броуди предстои двубой с ветерана Жереми Шарди, който също отстрани един от висококласираните състезатели. Французинът победи Аслан Карацев за втори път през последния месец. Опитният играч преодоля изоставане от 3:5 в откриващия сет, а оттам насетне пое контрол над събитията на корта и заслужено се поздрави с успеха - 7:5 4:6 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер 143 се наложи над Хуркач; Карацев бе спрян от Шарди Калоян Соколов
Теми:  
atp | жереми шарди | лиам броуди | олимпиада | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook