Световният номер 76 шокира Мъри и е първият съперник на Григор за 2022-ра!

от в 09:26 на 04.01.2022
Владислав Риждов

Анди Мъри трябваше да преглътне поражение в първия си мач за 2022 година. Шотландецът се бори до последно срещу Факундо Банис, ала южноамериканецът показа постоянство в играта си в хода на двубоя и надделя след 6:3 5:7 6:3, превръщайки се в първи опонент на Григор Димитров в Мелбърн

В откриващата част по-добрите моменти бяха на сметката на аржентинеца. Мъри имаше шансове на два пъти да пробие подаването на своя съперник, но шотландецът не успя да материализира открилите се пред него възможности и така паритетът в геймовете бе запазен. В самия край на сета обаче левичарят от Аржентина демонстрира по-добър тенис, който му помогна да вземе наглед непробиваемия до момента сервис на бившия №1, а с това и да се откъсне напред в общия резултат.

Мъри повиши нивото си през втория сет и резултатът от това не закъсня. Световният номер 134 дръпна с 4:1, но имаше проблем със задържането на водачеството си и Банис бързо заличи пасива си. Впоследствие двамата продължиха с равностойния тенис, преди в последния гейм от частта шампионът от Уимбълдън да покаже класата си и да измъкне сета на сметката си.

В решителната част обаче силите на борбения шотландец бяха на изчерпване, докато Банис остана свеж до самия финал на двубоя. Аржентинецът, който до момента няма кой знае какви резултати на твърди кортове, се добра до брейк още в самото начало на сета, което вдъхна допълнителна увереност в представянето му в остатъка от срещата. Банис сложи точка на спора след нов пробив в края, постигайки една от най-добрите си победи в Тура.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер 76 шокира Мъри и е първият съперник на Григор за 2022-ра! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp 250 melbourne | анди мъри | атп мелбърн | мелбърн | обзор | факундо банис

Коментари





Следвайте ни в Facebook