Светът на тениса изпрати Питър Макнамара (снимки и видео)

Оцени тази статия:
Светът на тениса изпрати Питър Макнамара (снимки и видео) Георги Христов
от в 16:04 на 22.07.2019

На 64-годишна възраст в събота почина Питър Макнамара - един от най-добрите тенисисти при двойките през 80-те години, достигал до топ 10 на сингъл и познат на българската публика като треньор на Григор Димитров. С него Димитров отбеляза прогресира по пътя към топ 100.

Най-големите успехи на Макнамара са при дуетите. Заедно с бившия директор на Sofia Open Пол Макнами, който е негов приятел от детството, печелят Australian Open 1979, а след това на два пъти и Уимбълдън. На сингъл два пъти достига полуфиналите на Australian Open.

"Трудно ми е да повярвам, че след 50 години приятелство, Макнамара го няма. Вдигам тост за един от най-страхотните приятели," сподели Пол Макнами.

"Питър Макнамара беше изключителна личност. Той винаги даваше всичко от себе си, правеше го с усмивка и намираше време за всеки," допълни Роджър Рашид.

"Толкова съм тъжен, събуждайки се с новината за Питър Макнамара. Страхотен играч, изключителен треньор, който повиши нивото на всеки, с който е работил," каза и Дарън Кейхил.

"Питър беше мой идол. Когато растях той беше най-добрият австралиец. Бях много горд, когато проби в топ 10 през 1981. Притежаваше един от най-добрите бекхенди с една ръка. Той беше като предвестник на играчи от калибъра на Роджър Федерер," сподели и Пат Кеш.

"Израснал съм с Питър Макнамара, когато той играеше с Пол Макнами. Като треньор той беше вдъховяващ," заяви Тод Удбридж.

Оцени тази статия:
Светът на тениса изпрати Питър Макнамара (снимки и видео) Георги Христов
Теми:  
питър макнамара | пол макнами | тенис | тенис бг | тенис легенди

Коментари



Следвайте ни в Facebook