Свитолина се върна от 1:4 в решителния сет и си заслужи бронза в Токио!

от в 15:07 на 31.07.2021
Диана Андреева

Елина Свитолина не успя да намери място във финалния мач на Летните олимпийски игри в Токио, но все пак ще напусне японската столица с медал. Бронзът от турнира бе спечелен от Свитолина след невероятен успех над Елена Рибакина в три сета - 1:6 7:6(5) 6:4. Украинката неведнъж бе в ролята на догонваща, а в решаващата част дори изоставаше с 4:1, но показа познатия си борбен характер и успя да се завърне в срещата, за да може да намери място на подиума.

Това е пети медал за Украйна от началото на Игрите, като до момента всички отличия на страната са именно бронзови. Казахстанеците до момента също имат само трети места в различните дисциплини, но в тениса ще напуснат турнира без нищо.

Срещата бе едно истинско тенис зрелище, изпълнено с немислими обрати. Мачът започна далеч по-добре за Рибакина се справяше чудесно на корта, непозволявайки на високите температури в града да й попречат да контролира темпото, ала именно опитът изведе Свитолина до триумф в мача. Елина запази силите си до последния момент и именно в ключовите ситуации играеше на възможно най-високи обороти, с което успя да направи немислим обрат. Първоначално тя изоставаше със сет и 3:1, а след като възвърна паритета в отделните части започна третия сет по катастрофален начин - наложи и се да навакса пасив от 1:4, за да може два часа и 24 минути след началото на двубоя, да се поздрави с успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина се върна от 1:4 в решителния сет и си заслужи бронза в Токио! Диана Андреева
Теми:  
елена рибакина | елина свитолина | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook