Свитолина бе на 2 точки от поражението, ала не позволи да се стигне до изненада

от в 00:07 на 11.10.2021
Мирела Николова

Световната №4 Елина Свитолина бе сериозно тествана в двубоя си от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, но въпреки това показа характер и успя да излезе като победител от един изключително вълнуващ мач. Украинката имаше пред себе си трудно изпитание в лицето на 40-ата в света Сорана Кърстя, която в големи отрязъци от срещата превъзхождаше значително своята противничка, ала Свитолина все пак намери начин да обърне събитията в своя полза и да реализира обрат, завършил с 4:6 6:4 7:6(3), като така си гарантира участие в осминафиналите, където я очаква сблъсък с Жасмин Паолини и Джесика Пегула.,

Двубоят започна напълно равностойно и паритетът остана непокътнат до 2:2. Последваха слаби минути за румънката, която загуби подаването си на 0, но впоследствие успя да се пребори за незабавно връщане на брейка след изключително дълъг сервис гейм на Свитолина. Украинката съумя да спаси цели 6 брейкбола, но при седмия си опит Сорана постигна целта си и изравни резултата. Двете отново си размениха по един пробив, преди да се стигне до момента, когато световната №7 подаваше за оставане в сета, ала се пропука и Кърстя измъкна откриващата част.

Във втория сет по-ниско ранкираната тенисистка бе тази, която първа допусна колебания на начален удар и инкасира ранен брейк, донесъл предимство на Свитолина от 3:1. Въпреки това румънката не се отпусна и продължи да поставя под напрежение подаванията на своята опонентка, като дори се сдоби с 2 брейкбола при 4:5, ала именно в тези моменти опитът и класата на Елина надделяха и тя вкара срещата в трета решителна част.

Там двете демонстрираха отличен тенис, като пропуските бяха рядко срещано явление, а продължителните размени на удари не липсваха. Първа в резултата с аванс от брейк се подаде Кърстя, но за пореден път Свитолина доказа, че в този мач пробивите не значат нищо, и моментално се завърна в битката - 4:4. Съвсем резонно, развръзката на този толкова оспорван и изпълнен с интрига двубой дойде в тайбрек, в който и двете тенисистки играеха най-добрия си тенис в мача, но румънката взе някои погрешни решения, които ѝ струваха скъпо и от които четвъртата поставена не пропусна да се възползва, за да затвори двубоя в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина бе на 2 точки от поражението, ала не позволи да се стигне до изненада Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook