Свитолина: Целта ми е да спечеля трофей от "Шлема" и да оглавя ранглистата

от в 01:25 на 04.11.2020
Калоян Пламенов

Една от най-добрите тенисистки в женския тур Елина Свитолина обяви, че гори от желание да стане първа ракета в света и да вдигне титла от "Големия шлем". 

До момента и двете неща се изплъзват на украинката, макар че през годините тя изгради стабилна кариера. Във визитката си украинката е достигала до 1/2-финалите на Уимбълдън и US Open, като това се случи през миналия сезон.

Освен това е била и трета ракета в света преди три години и това е най-високата позиция в ранглистата, която е заемала.

"Колко време ще играя още? Това е труден въпрос. Очевидно е, че в сегашната ситуация доста неща не са ясни, а освен това наградните фондове от турнирите са по-малки. Не в турнирите от "Шлема", а в други надпревари. Някак си не мисля за това точно днес", обяви тя пред украинското издание iSport.ua.

"Нямам търпение да спечеля турнир от "Шлема" и да стана първа ракета в света. Искам да постигна големи успехи. Разбира се, че да си тенисист е уморително, защото постоянно си на колела или по полети. И това играе своята роля".

"Не съм на 19 години, така че вече имам известен опит. Има умора, но има и рутина, която съм развила през годините. С напредването на възрастта е съвсем разбираемо, че трябва да отделяш повече време за възстановяване, тъй като това е един от най-важните моменти в тениса".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина: Целта ми е да спечеля трофей от "Шлема" и да оглавя ранглистата Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook