Свитолина надви Бертенс в трисетова битка и е на финал в Сингапур (видео)

от в 13:52 на 27.10.2018
Калоян Пламенов

Елина Свитолина е първата финалистка на финалния турнир при жените в Сингапур, след като надви холандката Кики Бертенс след 7:5, 6:7(5), 6:4 за 2 часа и 42 минути игра.

По този начин украинката си го върна на своята противничка за загубата в Синсинати по-рано през годината, когато Кики я елиминира на 1/4-финалите в надпреварата.

В спор зa трофея Елина ще се изправи срещу победителката от втория 1/2-финален мач Слоун Стивънс, която реализира обрат срещу Каролина Плишкова.

В първия сет двете си размениха по пробив в четвъртия и петия гейм и след това си взимаха подаванията, като в крайна сметка Свитолина проби в заключителния гейм и поведе със сет.

Във втория сет Бертенс започна отлично и проби още в първия гейм, а в десетия украинката върна пробива и се стигна до тайбрек в който всичко се реши след минипробив в заключителната точка за 7:5 в полза на Кики.

В третия решителен сет двете се пробиха по веднъж на старта, а в третия гейм Свитолина проби решително и след това си взе всички подавания до самия край на срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина надви Бертенс в трисетова битка и е на финал в Сингапур (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | кики бертенс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook