Свитолина: Не изключвам като вариант Олимпиадата през 2021 да бъде без зрители

от в 07:10 на 03.05.2020
Калоян Пламенов

Украинската тенис звезда Елина Свитолина допуска, че може да се стигне до провеждане на Олимпиадата в Токио, която бе преместена за догодина, без зрители.

Заради пандемията от коронавирус Олимпийските игри бяха преместени с година напред, а това се случи и с Евро 2020 по футбол. На всичкото отгоре всички колективни спортове бяха прекратени, а тенисът също пострада и е прекратен поне до средата на юли месец.

"Очевидно е, че мерките за сигурност са засилени и ще бъдат такива дълго време. Допускам, че дори Олимпиадата, която бе преместена за догодина, може да се проведе без зрители по трибуните", коментира украинката.

"Това би било интересно преживяване, определено". 

"В тениса специално не виждам какво може да се подобри толкова в санитарните стандарти, тъй като нещата бяха много строги и преди тази епидемия. За да може на играчите да им бъде комфортно всичко се чистеше и дезинфекцираше. В това число съблекални, ресторанти, шезлонги, кортове. А самите хотели в които отсядахме определено бяха предназначени само за състезатели. Като цяло в това отношение нещата са перфектни". 

"Силно се надявам всичко да си дойде на мястото си и да можем да играем пред зрители. Хората да пътуват без проблеми, както преди. Може би това няма да се случи толкова бързо, но все пак аз съм оптимистка". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина: Не изключвам като вариант Олимпиадата през 2021 да бъде без зрители Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | олимпиада 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook