Свитолина обърна Стивънс и спечели женските финали в Сингапур (видео)

от в 16:03 на 28.10.2018
Калоян Пламенов

Елина Свитолина спечели финалния турнир на WTA в Сингапур, след като постигна победа след обрат срещу Слоун Стивънс на финала, след 3:6, 6:2, 6:2.

Това бе първи финал на украинката в турнира и съответно първи трофей в него. Със спечеленото отличие тя увеличи броя на трофеите, които спечели от началото на годината, на четири броя. Освен това титлата е 13-а за седмата ракета в световната ранглиста, в нейната кариера.

Също така Свитолина изравни общата статистика в мачовете срещу американката на 2-2 победи, след като изоставаше в преките двубои до преди днешния сблъсък между двете.

Срещата продължи 2 часа и 25 минути.

В първия сет всичко бе решено след един единствен пробив, който падна във втория гейм, а до края на сета Стивънс спаси общо четири точки за пробив, но в крайна сметка си взе всички подавания. 

Във втория сет украинската тениситка дръпна с 3:1 в геймовете след пробив в четвъртия гейм, но нейната противничка се върна в мача, след като в петия гейм успя да върне пробива.

Елина обаче проби отново, този път в шестия гейм, а след това завърши сета с нов пробив и така го взе убедително, за да прати мача в трети решителен сет. 

В третия сет ситуацията бе доста сходна и Свитолина поведе с 3:0 гейма след пробив във втория гейм, а в петия гейм Слоун върна пробива. Украинката обаче проби отново в шестия гейм и след това с нов пробив в осмия гейм довърши своята опонентка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина обърна Стивънс и спечели женските финали в Сингапур (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | слоун стивънс | тенис | тенис турнир в сингапур

Коментари





Следвайте ни в Facebook