Свитолина показа колебания, но продължава напред; Брейди също стартира с двусетов успех

от в 15:27 на 01.06.2021
Мирела Николова

Елина Свитолина откри участието си на Откритото първенство на Франция с убедителна победа над участващата с "уайлдкард" 17-годишна французойка Осеан Бабел. Представителката на Украйна не впечатли с представянето си, но показа характер в ключовите моменти, за да достигне до крайния успех с 6:2 7:5.
В следващата фаза тя ще срещне световната номер 75 Ан Ли.

Откриващата част се разви почти изцяло под доминацията на Свитолина, която пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина и налагаше изключително високо темпо на игра, оказало се недостижимо за представителката на домакините. Това помогна на украинката да осъществи два пробива в хода на сета и да поведе в общия резултат.

Втората част стартира обещаващо за младата надежда на Франция, която успя да се възползва от спада в играта на своята съперничка и се откъсна с аванс от брейки 5:2. Точно тогава обаче Свитолина напомни за най-добрата си игра и записа цели 5 поредни гейма на своята сметка, които я изведоха и до крайната победа.

 

Друга поставена в схемата - Дженифър Брейди, също започна с категоричен двусетов успех над Анастасия Севастова с 6:3 6:3. Финалистката от Аустрелиън Оупън превъзхождаше своята съперничка от началото до самия край на мача и реализирайки по два пробива във всеки един от сетовете, за да затвори двубоя в своя полза и да намери място във втория кръг на Ролан Гарос, където ще се изправи срещу Фиона Феро.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина показа колебания, но продължава напред; Брейди също стартира с двусетов успех Мирела Николова
Теми:  
wta | дженифър брейди | елина свитолина | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook