Свитолина продължава напред след труден втори сет; Кенин също е в трети кръг

от в 13:55 на 03.06.2021
Владислав Риждов

Елина Свитолина си гарантира участие в третия кръг на Ролан Гарос. Украинката се справи със съпротивата на американката Ан Ли с резултат 6:0 6:4. Днес, както и в първия си мач, Свитолина изпитваше затруднения във втората част, но продължава напред без да е загубила сет все още.

След като показа почти безгрешен тенис в хода на първата част и върза "геврек" на младата си съперничка, Свитолина допусна лек спад в играта си в началото на втората част. Ли се възползва максимално от колебанията на съперничката си реализира брейк, с който дръпна в резултата с 4:1. От този момент обаче Свитолина промени държанието си на корта, започна да прави по-малко грешки и бе търпелива във взимането на решения. Световната №6 навлезе в отличен ритъм и спечели следващите пет гейма, с което сложи точка на спора и се поздрави с крайната победа.

София Кенин, друга от топ поставените при дамите, също намери мястото си в третия кръг на надпреварата. Кенин преодоля съпротивата на своята сънародничка Хейли Баптист с резултат 7:5 6:3 за час и 21 минути на корта.

Двете си размениха по един пробив до средата на откриващата част, а след това не можаха да се възползват от още няколко шанса за брейк, продтлжавайки да поддържат равенството в резултата. В края на сета обаче Кенин спечели осем поредни точки, с което си завоюва успеха в частта. Американката пренесе високото темпо и във втория сет. Кенин на два пъти проби Баптист и се доближи на гейм от успеха, повеждайки с комфортното 5:1. 19-годишната квалификантка намери сили да намали изоставането си, но Кенин разби надеждите й след нов пробив. Родената в Москва американка записва две поредни победи за първи път от месец февруари, когато отпадна на четвъртфиналите на WTA надпреварата в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина продължава напред след труден втори сет; Кенин също е в трети кръг Владислав Риждов
Теми:  
елина свитолина | Обзори | ролан гарос | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook