Свитолина реализира обрат срещу Квитова, безкомпромисна Сабаленка отстрани Вондрушава

от в 22:19 на 29.03.2021
Диана Андреева

Трудно начало, но благоприятна развръзка за Елина Свитолина на 1/8-финалите в Маями! Украинката реализира обрат срещу световната номер 10 Петра Квитова - 2:6 7:5 7:5, за да запише трета победа над тази си опонентка от общо 10 изиграни срещи на ниво WTA. В следващия кръг Свитолина ще се изправи срещу Ана Конюх - изненадата на турнира, която участва с уайлдкард в надпреварата и Анастасия Севастова. 

Ако Свитолина продължи да демонстрира толкова стабилна игра в следващите кръгове на събитието и триумфира на Miami Open 2021, тя ще изпревари шампионката на Australian Open 2020 в световната ранглиста и ще заеме четвърта позиция в класацията. 

Безкомпромисна Арина Сабаленка, която отстрани Цветана Пиронкова в първия си мач от турнира през тази година, сломи Маркета Вондрушава след малко над един час игра. Световтата номер осем се наложи с 6:1 6:2 без да бъде изправена пред абсолютни никакви затруднения. Убедителна на сервис, беларускинята се възползваше от грешките на своята опонентка и по този начин в крайна сметка продължи напред. 

В 1/4-финалния си мач Сабаленка ще се изправи срещу първата поставена в турнира Ашли Барти, която реализира труден успех над Виктория Азаренка по-рано днес. Това ще бъде шести двубой помежду им, а до момента Арина води в преките им сблъсъци - 3:2. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина реализира обрат срещу Квитова, безкомпромисна Сабаленка отстрани Вондрушава Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | елина свитолина | маркета вондрушова | мастърс маями | маями | петра квитова | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook