Свитолина с нова трудна победа, Мугуруса продължава уверено напред в Токио

от в 11:22 на 27.07.2021
Диана Андреева

Елина Свитолина изпита известни затруднения, ала все пак успя да се справи с Мария Сакари и продължава към 1/4-финалната фаза на Олимпийските игри в Токио. Украинката за пореден ден бе притисната до ръба, ала намери сили и след 5:7 6:3 6:4 успя да се поздрави с победа.

От началото на турнира световната номер шест показва доста колеблива игра. До момента тя има зад гърба си само трисетови победи, а за разлика от останалите състезателки, тя е прекарала над осем часа на корта. Именно това може и да се окаже предимството на нейната съпреничка в следващия кръг, чието име обаче все още не е известно, тъй като срещата между Каролина Плишкова и Камила Джорджи не е завършила.

В друг мач от днешната програма Гарбинье Мугуруса продължава впечатляващото си представяне на Игрите. Испанката няма загубен сет нито на сингъл, нито на двойки, а с феноменалната си игра тя спря Алисън Вай Уйтванк по-рано днес. Именно Уйтванк се справи с Арина Сабаленка през вчерашния ден, но без никакви колебания Мугуруса надделя в срещата и се поздрави с крайния успех след 6:4 6:1.

Още от началните минути на мача Мугуруса доминираше на корта. Тя сервираше на достатъчно високо ниво, за да може да си позволи да играе агресивно на ретур, а стратегията й работеше безотказно и й осигури крайната победа в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина с нова трудна победа, Мугуруса продължава уверено напред в Токио Диана Андреева
Теми:  
Гарбинье Мугуруса | елина свитолина | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook