Свитолина се озори с китайка в Мелбърн, обърна я след три часа игра (видео)

от в 07:24 на 19.01.2019
Калоян Пламенов

Елина Свитолина постигна драматична победа след обрат над китайката Шуай Джън след 4:6, 6:4, 7:5 за близо три часа игра.

И макар украинката да бе абсолютна фаворитка за успеха в мача тя трябваше да се потруди доста, за да достигне до успеха. След победата си Елина се класира за 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия, където ще се изправи срещу Елизе Мертенс или Мадисън Кийс.

В първия сет Свитолина имаше аванс от пробив, след като проби за 4:2 гейма в своя полза, но Джън върна веднага пробива, а в деветия гейм поведе и с пробив аванс, като в крайна сметка с лекота си взе най-важния десети гейм, за да спечели сета.

Вторият сет бе абсолютно равностоен и до десетия гейм пробиви нямаше. В него обаче Свитолина проби и така прати мача в трети решителен сет. Третият сет започна шокиращо за украинката, тъй като нейната противничка поведе с 3:0 гейма след пробиви в първия и третия гейм. 

Елина обаче направи фантастична серия от пет поредни гейма, три от тях след пробиви, и обърна резултата на 5:3 гейма в своя полза. Очакваше се, че драмата е към края си, но Джън върна пробива и изравни геймовете на 5:5. Все пак обаче украинката проби в последния гейм и така си спечели срещата. 

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина се озори с китайка в Мелбърн, обърна я след три часа игра (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
australian open | елина свитолина | открито първенство на австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook