Свитолина спря екзекуторката на Пиронкова, Крейчикова бе безупречна в трети кръг

от в 23:48 на 03.09.2021
Мирела Николова

Световната №5 Елина Свитолина сложи край на участието на Дария Касаткина, която на старта елиминира първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова. Двубоят бе сблъсък между две агресивни състезателки, които се надпреварваха в това да реализират завършващ удар, но грешките в актива на рускинята наклониха везните в полза на Свитолина, която достигна до крайния успех - 6:4 6:2. В следващата фаза на турнира пък ни предстои вълнуваща среща между нея и поставената под номер 12 Симона Халеп.

В дебютната част резултатът се развиваше гейм за гейм до 4:4, когато Елина успя да се възползва от спада в концентрацията на своята съперничка и да реализира пробив, който предопредели развръзката на сета в полза на украинката. Устремът ѝ продължи и в началото на втората част, когато ранен брейк даде изцяло инициативата в мача на световната №5, която не отпусна хватката си до края и се поздрави с победата след по-малко от час и 15 минути престой на корта.

В друг двубой от програмата тазгодишната шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, също си подпечата билета за осминафиналната фаза на US Open след категоричен успех над Камила Рахимова с 6:4 6:2. Деветата в света държеше под контрол нещата в срещата и заслужено продължава към четвъртия кръг, където я очаква сблъсък с Гарбине Мугуруса. 

В откриващата част чехкинята издебна момента, в който да се възползва от напрежението у неопитната си опонентка, за да осъществи късен пробив, дал ѝ предимство в общия резултат. Наказателната акция продължи и във втория сет, когато набързо Барбора си осигури преднина от 5:1, а оттам нататък път назад за рускинята не съществуваше.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина спря екзекуторката на Пиронкова, Крейчикова бе безупречна в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | барбора крейчикова | елина свитолина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook