Свитолина спря световната номер 231, Мугуруса ще срещне Азаренка в трети кръг

от в 21:56 на 01.09.2021
Диана Андреева

Гарбинье Мугуруса се повдрави с втора победа на тазгодишното издание на US Open 2021. Испанската тенисистка се справи със съпротивата на Андреа Петкович след рутинното 6:4 6:2 и по този начин намери място в следващия етап от турнира. Там й предстои далеч по- сериозно препятствие, тъй като следващага й съпреничка е финалистката от миналия сезон Виктория Азаренка.

Азаренка и Мугуруса са се срещали многократно в миналото, но предстоящия им двубой със сигурност се очертава да бъде наистина оспорван, тъй като до момента и двете състезателки показват наистина високо ниво на игра в Ню Йорк. Балансът в преките им мачове сега е 3:2 в полза на Мугуруса, а макар че ще й бъде трудно, Азаренка със сигурност има възможност да изравни баланса. 

В друга среща от днешната програма Елина Свитолина надигра 231-вата тенисистка в световната ранглиста Ребека Масарова. Украинската състезателка показа известни колебания, ала все пак бе по-добрата на корта и се поздрави с успех - 6:2 7:5. В спор за място на 1/8-финалите бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио ще спори с победителката измежду Маркета Вондрушава и Дария Касаткина. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина спря световната номер 231, Мугуруса ще срещне Азаренка в трети кръг Диана Андреева
Теми:  
us open | Гарбинье Мугуруса | елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook