Тъжен край за Григор на Уимбълдън: Контузия го принуди да се оттегли от турнира

от в 14:05 на 28.06.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да прекрати участието си на Уимбълдън по възможно най-неприятния начин, след като получи травма в областта на бедрото и беше принуден да се оттегли от надпреварата. Гришо потегли страхотно в двубоя си срещу Стив Джонсън, ала неговото здравословно състояние се влоши внезапно и американецът се класира предсрочно за следващия кръг - 4:6 5:2 и отказване на Димитров. Така Джонсън си осигури мач срещу местния представител Раян Пенисън в следващия етап на състезанието, докато най-добрият български тенисист ще си вземе известна почивка от Тура и ще се завърне на надпреварата във Вашингтон, която започва на 1-ви агуст, ако дотогава се чувства в добро физическо състояние.

Григор имаше сериозно надмощие на корта в началните минути и печелеше огромна част от дългите разигравания. Джонсън действаше прекалено праволинейно, докато българинът непрекъснато променяше темпото на игра и контрираше с лекота атаките на съперника. Първата ни ракета на няколко пъти блесна с фамозни минаващи удари от бекхенд, а американецът трябваше да спасява точки за пробив в два поредни сервис гейма. Родният ни представител пък бележеше асове със завидна лекота, като малко по-късно реализира пробив за преднина от 4:3 гейма и скоро първият сет отиде в актива на българина.

Както всичко се развиваше безоблачно за хасковлията, то се появи сериозен физически проблем за него в началото на втората част. Това се случи в откриващия сервис гейма на Григор, когато той се хвана за бедрото и непоставеният състезател мигновено се възползва, за да реализира пробив. Последва медицински таймаут за нашия сънародник, само че движението му по корта беше сериозно влошено и имаше индикации, че скоро Димитров ще прекрати своята съпротива. Все пак 18-ият поставен осъществи рибрейк, но той главно се дължеше на много слабата игра на опонента му и не след дълго се стигна до закономерно отказване на бившия полуфиналист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тъжен край за Григор на Уимбълдън: Контузия го принуди да се оттегли от турнира Калоян Соколов
Теми:  
аtp | бгтенис | григор димитров | контузия | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook