Тайната зад успеха на Фернандес: Тренировка на Надал, от която се е вдъхновила

от в 12:08 на 10.09.2021
Мирела Николова

Надали някой е очаквал, че финалният сблъсък на тазгодишния US Open при дамите ще противопостави една срещу друга две тийнейджърки, но ето че Ема Радукану и Лейла Фернандес пренаписаха историята и в събота ще спорят за трофея в Ню Йорк. След успеха си на полуфиналите над световната №2 Арина Сабаленка, канадката разказа любопитна история за това как е почерпила вдъхновение от тренировка на 20-кратния шампион от Шлема Рафаел Надал.

В началото на 2020-а година Лейла има възможността да наблюдава тренировка на Матадора, който се подготвя за предстоящия Аустрелиън Оупън. Тя е силно впечатлена от отношението на испанеца към тренировъчния процес, отдадеността му и начина, по който той влага всичко от себе си в изпълнението на всеки един удар. Тогава Фернандес е само на 17 години и е било сбъдната мечта за нея да тренира на съседния корт до Надал, който само с присъствието си там я е накарал също да даде максимума от себе си.

"Той тренираше така, сякаш играеше мач“, започна тийнейджърката. "Той беше изключително солиден, нищо че беше просто тренировка. Имаше публика, която гледаше, така че исках да впечатля и тях, което оказваше още по-голям натиск върху мен.

В онзи момент имаше толкова много неизвестни и не знаех какво ми предстои през сезона, но виждането му там ме мотивира да се стремя да играя по същия начин като него на тренировките и да се развивам. Това определено беше един от тези сюрреалистични моменти, които никога няма да забравя“, завърши Фернандес.

Източник: Essentially Sports

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайната зад успеха на Фернандес: Тренировка на Надал, от която се е вдъхновила Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | интервю | лейла фернандес | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook