Тел Авив: Джокович ще играе и на двойки заедно с ветеран, с когото имат завоювана титла

от в 14:56 на 18.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович не е излизал на корта в официален мач от финала на Уимбълдън насам, след като ваксинационният му статус не му позволи да участва на турнирите на твърди кортове в Северна Америка. Сърбинът ще направи своето завръщане в края на настоящата седмица, когато му предстои да се включи в отборната надпревара Laver Cup (23-25 септември). Впоследствие пък за бившия номер едно следва участие в АТР 250 надпреварата в Тел Авив, която ще се състои в седмицата между 26 септември и 2 октомври. 

Оказва се, че 21-кратният шампион от Големия шлем ще се включи не само в турнира поединично, но и в този на двойки. Белградчанинът ще си партнира с 45-годишния представител на домакините Джонатан Ерлих, който може да се похвали с достигане до петата позиция в световната ранглиста при дуетите, както и общо 22 титли на двойки, едната от които завоювана на Аустрелиън Оупън през 2008 година. 

Джокович и Ерлих ще обединят сили за първи път от 12 години насам, след като през 2010-а триумфираха заедно на турнира в Куинс, като това си остава и единствената титла на двойки в кариерата на сърбина. Друг любопитен факт е, че именно надпреварата в Тел Авив ще бъде последната в кариерата на израелския ветеран.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тел Авив: Джокович ще играе и на двойки заедно с ветеран, с когото имат завоювана титла Мирела Николова
Теми:  
atp | Двойки | любопитно | новак джокович | тел авив

Коментари





Следвайте ни в Facebook