Тенис мастърклас: Рубльов преодоля свой кошмар от миналото и е сред последните 16 на АО!

от в 05:43 на 21.01.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов допусна две повече от разочароващи поражения още на старта на подготвителните турнири в Аделаида, като далеч не започна си оптимистично. Впоследствие руснакът се отправи към Мелбърн, където до момента се представя на върха на способностите си и през днешния ден постигна нова великолепна победа, надделявайки над Даниел Еванс за малко над два часа на корта - 6:4 6:2 6:3. По този начин световният номер 6 без да приковава много внимание към себе си, се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, където ще срещне един измежду Уго Юмбер и суперталанта Холгер Руне.

Началните мигове от двубоя със себе си не донесоха нищо особено вълнуващо на корта, но с преполовяването на частта, то ключовите моменти следваха. В период от няколко минути всеки от двамата състезатели изпита трудности, след като от ситуация 40:15 допусна да се стигне до брейкбол, но сервиращите имаха отговор за всичко и паритетът се поддържаше. Така бяхме отведени до самия край на сета, когато олимпийският златен медалист в карето изведе на пиадестала умението си да завършва своите атаки чрез безмилостния си дланов удар, летящ със скорост от над 120км/ч, което до голяма степен пречупи световния номер 30 в десетия гейм и московчанинът откри сметката си в сблъсъка.

Във втората част още от първата точка се виждаше огромното себераздаване на Рубльов, който в желанието си да търси неизменно печелившата развръзка допусна известен брой грешки и познатите ни гневни изблици на световния номер 6 не закъсняха. Впоследствие британецът демонстрира характер, като отрази два брейкбола, с което показа, че все още не е казал последната си дума в срещата, но много скоро настъпи преломният момент, при който играчът изпълняващ бекхенд с една ръка се сгромоляса на собствен сервис и загуби подаването си от 40:0, докато за руснака това беше златна възможност и той дублира преднината си в сета, за да се доближи максимално до победата на Margaret Court Arena.

Третата част далеч не ни предложи нещо различно на корта, след като първата ракета на Русия продължи започнатото и все така безупречно порязваше противниковата половина от форхенд страната си, която за пореден път имаше ключово значение за силното представяне на фаворита. Рубльов проби още в дебютния за сета гейм на Еванс, като удържа последвалия си сервис гейм от 0:40, за да затвърди аванса си и в оставащите моменти до края на двубоя беше на нужното ниво във всяко едно отношение, слагайки комфортно точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис мастърклас: Рубльов преодоля свой кошмар от миналото и е сред последните 16 на АО! Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | андрей рубльов | даниел еванс

Коментари





Следвайте ни в Facebook