Тенис от 50-те години: Григор надделя над Рубльов в тайбрек с дървена ракета (видео)

от в 19:23 на 14.04.2023
Мирела Николова

Преди началото на Мастърс надпреварата в Монте Карло в социалните мрежи бе разпространено видео, в което Григор Димитров и Андрей Рубльов загатват, че са заснели нещо интригуващо, което почитателите на тениса можем да очакваме в близко бъдеще. През днешния ден тази "тайна" бе разсекретена, след като Tennis TV публикуваха видео, в което българинът и руснакът се изправят един срещу друг в тайбрек до 10 точки, а уловката е, че използват екипировка от миналия век.

Предизвикателството, носещо името "Пътуване във времето", пренася състезателите в миналото, като целта е да играят с ракети от годините между 1890-а и 2020-а година. Жребият, който Димитров и Рубльов изтеглиха лично преди началото на своеобразния "мач", отреди световния №6 да се състезава с екипировка от 80-те години на 20-и век, докато задачата на родния ни представител бе по-сложна, тъй като му се наложи да играе с пуловер и дървена ракета, характерни за 50-те години на миналото столетие. 

Първоначално хасковлията изостана с 2:4 и се оплака, че не може да постигне същия ефект със сечения си бекхенд, изпълнявайки го с дървената ракета. Впоследствие обаче той все по-добре успяваше да контролира ударите си за разлика от Рубльов, чиито форхенди нерядко излизаха извън очертанията на корта. 

"Твърде много съм фокусиран върху Григор. Вижте колко красиво изглежда. Всеки негов удар е очарователен. Дори грешките му са красиви", възкликна руснакът по време на тайбрека и макар на няколко пъти да заяви, че няма как да загуби този мач, в крайна сметка победата бе на страната на Димитров, който триумфира след 10-7. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис от 50-те години: Григор надделя над Рубльов в тайбрек с дървена ракета (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | бгтенис | григор димитров | любопитно | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook