Тенис ренесанс: Квитова надви световната №18 и ще играе дебютен 1/2-финал в Маями

от в 00:56 на 31.03.2023
Мартин Петков

Петра Квитова нямаше особено убедителен старт на 2023-та година, след като допусна сравнително ранни поражения на всяка от надпреварите, в които взе участие, преди да напомни за славните дни в кариерата си с представянето си в Индиън Уелс, където достигна четвъртфиналите. Чехкинята обаче през настоящата седмица доказа, че стореното от нея в Калифорния не е капка в морето и на WTA 1000 турнира в Маями продължи възхода си, като в хода на днешния ден подчини Екатерина Александрова, за да намери място във финалната четворка на състезанието - 6:4 3:6 6:3. По този начин макар и на вече преклонната спортна възраст от 33 години, то световната номер 12 ще дебютира в полуфиналната фаза на една от двете надпревари от "Слънчевия Дубъл", като в опит да достигне мача за титлата, ще се изправи срещу сензацията във Флорида - Сорана Кърстя.

Двукратната шампионка от Уимбълдън взе инициативата на своя страна още от самото начало на двубоя, като усвояваше плитките топки на рускинята и ги превръщаше в печеливши удари, за да си спечели пробив аванс. Сервисът на чехкинята също функционираше на нужното равнище и тя нито за миг не постави водачеството си под въпрос, като записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част обаче рускинята успя да намери противодействие срещу играта на левичарката и все по-често можехме да я видим като краен победител при размените от дъното на корта. Повишената агресия, продиктувана от желанието за бърза развръзка в разиграванията, в представянето на световната номер 18 беше основополагаща за силните ѝ минути в срещата, които тя използва, за да осъществи брейк, донесъл изравняването на резултата в отделните сетове.

Решителната трета част пък ни предложи паритет в съотношението на силите, като всяка от двете представителки на топ 20 залагаше на основните оръжия в арсенала си и подаванията се трупаха скоростно в активите на сервиращите. В това русло бяхме отведени до седмия гейм, когато Квитова загуби от конституцията си и беше напът чрез серия от неточности да се самоубие своеобразно, но светкавично вдигна оборотите във важните моменти и отрази брейкбол, който я вдъхнови за това да реализира пробив в идните минути и тя успя да се поздрави с победата, дошла за малко над два часа на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис ренесанс: Квитова надви световната №18 и ще играе дебютен 1/2-финал в Маями Мартин Петков
Теми:  
wta | екатерина александрова | маями | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook