Тенис ритуалите на Надал - суеверия или болест?

от в 19:26 на 02.03.2020
Павел Димитров

Много тенисисти имат странни ритуали, но испанската суперзвезда Рафаел Надал лесно може да оглави списъка, тъй като има десетки необичайни ритуали, които прави по време на тренировки и мачове. Въпреки че повечето фенове ги харесват и се забавляват с тях, мнозина изразиха скептицизъм, че ритуалите на Надал могат да са в резултат на обсесивно-компулсивно разстройство (OCD).

Матадора получи списък със ритуалите си, които той нарича рутинни движения, които са му в помощ да запази концентрация по време на мачовете. Въпреки че испанецът отрича да има OCD, има някои неща, които Надал трябва да направи по определен начин.

По-рано тази седмица Рафа сподели мнението си относно движенията, които прави преди, по време и след мачовете:

"Когато правя тези неща, това означава, че съм съсредоточен… Слагам двете бутилки в краката ми, пред стола отляво, една зад друга, в диагонална посока от полето.

Някои го наричат ​​суеверие, но не е така. Ако беше суеверие, защо да продължавам да правя едно и също нещо отново и отново, независимо дали печеля или губя? Това е начин да се поставя в мача, да наредя на обкръжението ми да съответства на реда, който търся в главата си.

Това е рутина. Когато правя тези неща, това означава, че съм съсредоточен, състезавам се - това е нещо, което не е нужно да правя, но когато го правя, това означава, че съм фокусиран."

Критиците на Надал обаче твърдят, че той има още много странни ритуали, освен познатите ни, които не демонстрира пред камерите. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис ритуалите на Надал - суеверия или болест? Павел Димитров
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook