Тенис - спорт за благородници

от в 20:15 на 12.01.2023
Tennis.bg

Тенисът вълнува още с появата си - според едни изследвания той е с произход още в Средните векове на континента, докато други спортни историци обявяват раждането му в Бирмингам, Англия. Още от първите записани данни към него се пристрастяват всички, но най-вече благородниците. Те са имали и възможността да притежават първообраза на тенис ракетата. Да оставим обаче миналото и да видим защо е жива магията днес.

Тенисът винаги е бил готин, модерен и изпълнен с креативни, интересни герои и личности. Той е осеян и с невероятни спортисти, които не се казват Серина, Наоми, Роджър или Рафа и това е ключово - всеки с талант и упоритост може да започне своя кръстоносен поход към върха. Това е и винаги ще бъде здравословен спорт. Със сигурност има десетки страници, посветени на ползите за здравето от спорта, които включват физически, психически и социални аспекти.

Знаете ли онова чувство, което изпитвате, когато нещо изглежда наистина трудно и не искате да го направите от страх да не се засрамите? Борбата с този първоначален страх в тениса, знаейки, че не сте сами, ще се изплати, след като ударите първите няколко топки точно в средата на струните. Първо, вие наистина не знаете как да замахвате. Това не е забавно. След това започвате да се чувствате сякаш знаете какво правите. Това е забавно. След това започвате да играете истински мачове срещу хора и губите няколко пъти. Това не е забавно. След това измисляте как да спечелите. Това е забавно. Колкото повече тренирате, толкова по-добър ставате и колкото по-добър ставате, толкова по-забавно е. И разбира се, можете да разчитате на бонуси за залагане при гледането на мачове на най-големите: това вече е наистина забавление!

Да, тенисът е наистина достъпен спорт за всички. Да не забравяме, че и най-големите звезди са започвали в същите условия и зали, в които тренират децата ни и ние самите. Може би предимството е във факта, че говорим за индивидуален спорт и не нужно да търсите съотборници. Кортовете се намират в почти всички по-големи населени места, а и винаги можете да тренирате на открито. Изводът е, че играенето на тенис е добро за вас и имаме нужда от повече от това. Полезно е за вашето тяло, ум и душа, забавно е, достъпно е и е готино.

Неслучайно тенисистите са универсално развити състезатели - те са бързи, сръчни и атлетични. Едва ли има дете, което да не иска да прилича на Ноле или Григор Димитров и това е съвсем естествено. За щастие условията за практикуване на тенис стават все по-добри и появата на нова българска звезда е просто въпрос на време.

Дори да нямате професионални интереси обаче, тренирането с приятели е повече от чудесна идея. Спортната екипировка е достъпна и можете да притежавате професионалните модели на топ тенисистите. Тенис школите в България са десетки и в тях членуват любители на всяка възраст, така че шансът ви да намерите други ентусиасти е наистина голям. Ето за финал нашите причини да обичаме толкова много тениса:

-Системата на тениса непрекъснато генерира нови звезди, след като старите се оттеглят от активна състезателна дейност.

-Лесно е да стигнете до челни места, защото преминавате през ранговете чрез резултатите от мачовете и представянето си, а не чрез селекции.

-Играта на тенис може да се нарече още „The Momentum Game“. Напрежението в един тенис мач поддържа зрителя развълнуван до края.

-Успешните играчи в тениса не са концентрирани в нито една част от световната карта. Хора от всички континенти и най-вече от всички големи нации са успешни в този спорт, което го прави наистина международен.

-Тенисът е пълен със страхотни модели за подражание, които не само играят добре, но и показват невероятен спортен дух и сила на характера.

-Накрая: въпреки че тенисът не е отборен спорт, отборните тенис лиги и турнири (IPTL, Купа Дейвис, Купа на федерациите) дават възможност за подкрепа за даден отбор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис - спорт за благородници Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook