Тенисистките, чиито успехи да следим през 2022 г.

от в 20:31 на 20.10.2021
Tennis.bg

Докато мъжкият тенис е в период на преход, женският тази година показа интересни обрати и се откроиха няколко имена, които си струва да следим внимателно. Те не само впечатляват с техника и спортен хъс, но и реализират със замах мечтите си като деца. Това са Лейла Фернандес, Арина Сабаленка, Аманда Анисимова, Ема Радукану и Наоми Осака.

Лейла Фернандес

Мечтала да играе като дете срещу белгийската тенисистка Жустин Енен, през 2021 г. Лейла Фернандес се превърна в истинска сензация. Канадката стана най-младата тенисистка, която стига до полуфинал на US Open след Мария Шарапова. Това е не просто впечатляващо, а обещаващо! Не трябва да забравяме, че през тази година спечели и първата си титла от WTA на Монтерей Оупън.
Фернандес е само на 19 години. Тя притежава всичко необходимо, за да завоюва още титли през 2022 г. Безстрашна и упорита в тренировките, тя е вдъхновение за по-младите отсега.

Арина Сабаленка

През лятото Сабаленка за първи път се класира на полуфинал на турнир от Големия шлем, а по-рано през годината на двойки грабна титлата на Откритото първенство на Австралия по тенис. Тя е в топ форма, в топ 10 и освен това има потенциал да остави следа след себе си в историята на тениса. Играта на Арина заслужава да бъде гледана, особено когато можете да заложите на нея, както можете да - виж тук и да използвате специален бонус код. 23-годишният тенисист може да обърне игри, сетове и дори мачове. Вълнуващо е да гледате в неделя, когато традиционно финалите са!

Аманда Анисимова

Образът на Анисимова безспорно е от най-драматичните през последните години. Тенисистката имаше труден период, който обаче няма да й попречи да разкрие пълния си потенциал през 2022 г. Току-що навършила 20 г., тя с хъс гони всяка една топка и връща до последно. Мачът й с Каролина Плишкова в Монреал, Канада, красноречиво показа, че е подобрила играта си.

Ема Радукану

Родена в Канада, но израснала в Лондон, Радукану смело печели мач след мач. US Open бе наистина първият й пробив, който я изстреля в WTA класацията. Това, което я отличава на фона на другите тенисистки е, че много бързо се учи и е способна да покаже изненадващи умения във всеки следващ мач. Точно такива са прогнозите за 2022 г. Мачовете през януари на Australian Open ще покажат какво е подготвила Ема Радукану за света на тениса.

Наоми Осака

За Наоми Осака 2021 г. не беше от леките. Тревогите й относно психичното здраве и някои разногласия с организаторите на турнири създадоха доста неясноти около играта. Скоро обаче започва новият сезон и Осака отново ще е на корта, също толкова вдъхновяваща, колкото през по-ранните години от славната си кариера. Японката притежава уникален талант и е само на 24 години. Очаква я вълнуваща кариера, което ще се потвърди още в началото на 2022 г.
В очакване на старта на новия сезон при жените, разбира се има какво да видим и при мъжете. Новото поколение топ тенисисти отдавна даде заявка за зрелищни мачове с Джокович, Федерер и Надал. Със своите 8 титли на сингъл ATP внимание заслужава Андрей Рубльов. Не по-малък интерес провокират Стефанос Циципас и Александър Зверев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисистките, чиито успехи да следим през 2022 г. Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook