Тенисистът с 8 живота: Синер спаси 5 мачбола срещу Буста и оцеля след 3-часов трилър!

от в 00:44 на 28.03.2022
Мирела Николова

Сблъсъкът между Яник Синер и Пабло Кареньо Буста се превърна в истински тенис трилър, тъй като в продължение на 3 часа и 11 минути бяхме свидетели на множество обрати и битка до последния възможен момент. Въпреки всичко обаче италианецът отново демонстрира изумителна борбеност и спаси цели 5 мачбола, за да се добере до крайната победа след 5:7 7:5 7:5 и да си резервира място в осминафиналната фаза на турнира, където го очаква нов епичен двубой срещу Ник Кирьос.

Срещата не стартира добре за италианеца, който бе твърде пасивен и предоставяше инициативата в разиграванията на своя съперник. Това оказа своето влияние върху резултата и съвсем скоро Синер се оказа изоставащ с 0:3. След почивката обаче ролите на корта тотално се размениха, тъй като ударите на Буста започнаха да губят от своята острота и дълбочина, което позволяваше на световния №11 да ускори топката и да завърши с уинър. Така събитията отново се върнаха към изходна позиция, след като двукратният шампион от Sofia Open реализира рибрейк - 3:3. Подемът в играта му продължи и той дори осъществи нов пробив, осигуряващ му възможност да сервира за успеха при 5:4, ала именно тогава испанецът повиши нивото си неимоверно много и спечели последвалите 3 гейма, а с това и откриващата част.

Вторият сет се развиваше изключително равностойно, но проблеми от сервис линията за представителя на Италия отново не липсваха. Въпреки това обаче Яник съумяваше да се справи с натиска от страна на опонента си благодарение на своите прецизно насочени удари, често превръщащи се в печеливши. Синер трябваше да спасява мачбол на свой сервис, след което обаче дочака удобния момент и при 5:5 се възползва от неубедителното подаване на испанеца, за да атакува още от ретур и да нанесе пробив в последния възможен момент, с което да вкара мача в трети решителен сет.

Първите минути от него протекоха изцяло под контрола на сервиращите, които рядко губеха дори точка на свой сервис. В средата на частта обаче началният удар на италианеца се пропука за пореден път, а Буста не се нуждаеше от втора покана, за да се възползва от колебанията на противника и да си изгради наглед стабилна преднина от 5:2. Това по никакъв начин не повлия на Синер, който за пореден път в турнира демонстрира нерви от друга галактика и успя да преобърне напълно хода на събитията.

След като реализира пробив, с който стопи изоставането си на 4:5, младокът трябваше да спасява цели 4 мачбола на собствен сервис, но след няколко отлично конструирани разигравания възвърна паритета за 5:5. Именно този гейм бе решаващият за развръзката на мача, тъй като напълно съкруши испанеца, който нямаше сили да се противопостави на опонента си в оставащите минути от сблъсъка, и след точно 3 часа и 11 минути Синер сложи точка на този своеобразен тенис трилър в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисистът с 8 живота: Синер спаси 5 мачбола срещу Буста и оцеля след 3-часов трилър! Мирела Николова
Теми:  
atp | маями | Обзори | пабло кареньо буста | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook