Терзийска спечели българското дерби с Глушкова и ще спори за трофея в Созопол

от в 14:26 на 09.10.2021
Мирела Николова

България ще има представителка на финала в Созопол в лицето на Джулия Терзийска, която демонстрира отлична игра в хода на цялата седмица. В изцяло български двубой на полуфиналите тя надделя над друга наша сънародничка - Денислава Глушкова, след заслужена двусетова победа с 6:2 6:3. На финала Терзийска ще премери сили с Йону Ку, записала също толкова категоричен успех над Анна Борган по-рано днес.

Двете състезателки си размениха по един пробив в самото начало на срещата, преди Джулия да влезе в страхотна серия и да спечели последвалите 3 гейма, реализирайки 2 брейка, за да поведе с 4:1. Макар да допусна връщане на един от пробивите, Терзийска запази интензитета в играта си и безпроблемно удържа аванса си до края на сета. 

Във втората част пробивите отново изобилстваха, като станахме свидетели на 4 поредни брейка, довели до 2:2. Тогава обаче последваха изключително силни минути за Терзийска, която се възползва от пропуските на съперничката си и спечели последвалите 4 гейма, а с тях и двубоя.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Терзийска спечели българското дерби с Глушкова и ще спори за трофея в Созопол Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | денислава глушкова | джулия терзийска | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook